De Haven Spijkenisse is het laatste deelgebied in wijk De Elementen. De wijk is gebouwd langs de Oude Maas waar dagelijks de grootste binnenvaartschepen varen. Het is omarmd als een bijzondere locatie om te wonen. De Haven maakt de ontwikkeling van de wijk af, mede doordat dit woongebied straks de schakel is tussen het centrum en de Oude Maas.

De sfeer en woonmogelijkheden in De Haven zorgen voor een uniek stukje stad binnen de gemeente Nissewaard. De kades in de jachthavens worden in verschillende niveaus aangelegd. Wie een bootje aanlegt kan hier gemakkelijk via de steiger bij. We werken met stoere materialen, zoals basalt in sommige taluds. De kades zijn breed genoeg om te sporten, recreƫren of te flaneren.

De Haven Spijkenisse is voor jong en oud. Bewoners van verschillende leeftijden en met diverse levensstijlen vinden er hun plek. Zo kunnen uw kinderen fijn spelen in de daarvoor aangelegde speelplaatsen. De Haven Spijkenisse wordt de nieuwe recreatiezone in Spijkenisse en wordt zo gebouwd dat het op een natuurlijke manier aansluiting vindt bij het oude dorp, het stadscentrum en de andere buurten eromheen.